Sökmotoroptimering – SEO

Vi driver trafik och konverterar försäljning

Sökmotoroptimering går ut på att få en webbplats att synas högt upp i Googles sökresultat. Genom bra placeringar i de organiska sökresultaten kan man driva stora mängder värdefull trafik. Det som gör trafiken så värdefull är att vi enbart optimerar webbplatsen för just de sökord som er huvudsakliga målgrupp använder sig av. Ni riktar er direkt mot kunder som tydligt signalerar att de vill köpa det ni erbjuder. Beroende på vilken typ av sökfråga som används kan vi styra trafiken till rätt landningssida för att vägen till ett genomfört köp ska vara så kort som möjligt.

Sökmotoroptimering handlar till stor del om att underlätta för Google att förstå vad er webbplats handlar om, samt vilka produkter eller tjänster ni erbjuder.

Sökordsanalys

För att veta vilka sökord som är viktiga och relevanta att synas på är det viktigt att göra en ordentlig sökordsanalys. I analysen undersöker vi bl.a. hur stor sökvolym de olika sökorden har, d.v.s. hur många som söker på just de orden eller fraserna. Därefter granskar vi sökorden manuellt för att se hur bra användarens frågeformulering passar de produkter eller tjänster ni erbjuder. Kort och gott, vad vill användaren få ut av sin sökfråga och är det vad ni erbjuder? Under arbetets gång kan vi därför komma fram till slutsatsen att prioritera ner ett sökord med stor sökvolym om era produkter inte svarar upp mot användarens förväntningar. En bättre strategi kan då vara att fokusera arbetet mot flera mindre sökord eller fraser som bättre träffar målgruppen.

Offpage - Länkarbete

Offpage SEO handlar om att öka en webbplats länkpopularitet, d.v.s. att fler ska länka till er webbplats. Google är sedan start en robot som räknar länkar till och från alla webbsidor på nätet. Därefter räknar deras algoritm ut ett värde på varje enskild länk. Värdet bestäms framförallt av hur många webbsidor som länkar till den sida som i sin tur länkar till er. Detta poängsystem kallas pagerank. Allteftersom Google upptäcker nya länkar till en webbsida så uppdateras dess pagerank. Ju högre pagerank en sida har, desto troligare är det att Google förbättrar dess ranking i relevanta sökresultat.

I vårt arbete med länkar hjälper vi er utforma en strategi för att få fler att länka till er webbplats. Det kan t.ex. handla om att hitta artiklar i olika branschtidningar där ert företag nämns men där det saknas länk till er webbplats. En strategi kan då vara att bearbeta tidningen och förmå dem att lägga in en länk till er.

Onpage - landningssidor och innehåll

En grundförutsättning för att lyckas med sin sökmotoroptimering är att ert innehåll och produkter matchar de sökord ni vill synas för. Google gillar mycket text eftersom det hjälper deras algoritm att förstå vad en sida handlar om och för vilka sökord den är relevant. Finner Google sidan relevant för de sökord ni vill synas på så kommer den börja ranka i de sökresultaten.

Genom att välja ut landningssidor för olika sökord kan man enklare strukturera innehållet på webbplatsen. De olika landningssidorna optimeras därefter för sina respektive sökord. I vår onpage-analys kontrollerar vi att det finns lämpliga landningssidor för alla sökord vi valt ut i sökordsanalysen. Utöver det rent innehållsmässiga på webbplatsen kontrollerar vi även den tekniska uppbyggnaden. Det handlar om alltifrån laddningstider och mobilvänlighet till att sidan är korrekt kodad. Laddningstid och mobilanpassning är tydliga och allt viktigare rankingfaktorer eftersom Google vill presentera det bästa sökresultatet för användarna. Både laddningstid och mobilvänlighet är extra viktiga för gruppen mobila användare som hela tiden växer sig allt större. I dagsläget görs en klar majoritet av alla sökningar från mobila enheter.

I vårt arbete med sökmotoroptimering ingår självklart en gedigen onpage-analys för att komma till rätta med såväl innehållsmässiga som tekniska problem. Vi kommer med förbättringsförslag med syfte att förbättra er organiska ranking och få Google att visa den utvalda landningssidan i sökresultatet.

Vi är Google Partner

Assist Media är Google Partner. Det innebär att vi är utbildade och certifierade av Google och specialister på deras produkter. Anlita oss om du vill ha en trygg partner i din marknadsföring på Google med deras söknätverk, display, Youtube mm.

               

Ring 010-4940960 så hjälper vi dig med sökmotoroptimering

Vill du också synas högt upp på Google? Kontakta oss idag så berättar vi mer och hjälper dig.

KONTAKTA ASSIST MEDIA
Några av våra nöjda kunder

Komplimanger från uppdragsgivare